Innovatieve aanlegplaats voor watertaxi’s

De innovatieve aanlegplaats voor watertaxi’s is een demonstratieproject in samenwerking met Seabubbles, Viren en de Duurzaamheidsfabriek. Met de futuristisch ogende draagvleugel watertaxi’s, wil Seabubbles personenvervoer over water mogelijk maken, zonder impact op het milieu of de infrastructuur van de steden.

Multifunctionele aanlegplaats

Om maakpartijen in de maritieme sector kennis te laten maken met het project, hebben we een digitaal ontwerp en realisatiestraat ontwikkeld voor de multifunctionele aanlegplaatsen voor de watertaxi’s. De aanlegstijgers maken niet alleen in- en uitstappen van passagiers gemakkelijk, maar dienen ook als oplaadpunt voor de draagvleugelboten.

Innovatieve technologieën 

We zetten innovatieve technologieën als simulation based virtual engineering en 3D modeling in voor het digitaal ontwerpen van de multifunctionele aanlegplaatsen. Die technieken zijn zichtbaar in de ‘demonstrator’ die is neergezet in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Met simulation based virtual engineering en 3D modelling kun je de impact van je engineering-keuzes veel beter voorspellen. Ook kun je het proces optimaliseren zonder het proces te verstoren en uiteindelijk dus sneller en beter produceren en gerichter investeren. 

Maritieme maaksector

Met dit project laten we de potentie van digitale ontwerpmiddelen zien aan maakbedrijven. Simulation based engineering en 3D modeling kunnen helpen bij uitdagingen in de maritieme maaksector: verregaande verandering van het productieproces en het opleiden van personeel voor het engineeren, bouwen en werken. Tegelijkertijd kunnen we iedereen die werkt en leert in de Duurzaamheidsfabriek, kennis laten maken met de toekomstige vorm van ontwikkelen en realiseren in de maritieme sector.