WAST-e slimme afvalscheiding

Duurzame innovaties, daar werken wij graag aan! Als trotse business partner van WAST-e BV werken wij aan de ontwikkeling van een marktwaardig prototype waarmee we 100% correcte afvalscheiding mogelijk maken in huishoudens.

WAST-e is een daadwerkelijk slim apparaat dat huishoudens ondersteunt bij slimme afvalscheiding. Consumenten kunnen de WAST-e je instellen naar hun wensen om duurzame keuzes te maken die passen bij persoonlijke voorkeuren zoals favoriete supermarkt, budget en dieetwensen.

Door de barcode van verpakkingsmaterialen voor de slimme afvalscanner te houden, weet je als consument direct waar het afval thuishoort. Zo kunnen we zorgen voor een 100% correcte afvalscheiding. De data kan verwerkt worden in bijvoorbeeld een supermarktapp zodat producten die op zijn, direct besteld kunnen worden.

Echter heeft niet al het afval een barcode, denk bijvoorbeeld aan een klokhuis van een appel. We zijn druk bezig om nieuwe technologieën te onderzoeken zodat we tot 100% bruikbare scans te komen: barcode of niet. Binnen de Duurzaamheidsfabriek gaan we samen met een groep MBO- en HBO-studenten aan de slag met het verder ontwikkelen van ons prototype. 

WAST-e is niet alleen bruikbaar voor huishoudens maar ook voor bedrijven en in de openbare ruimten. Wij gaan prototypes plaatsen op zogenoemde doorstroomlocaties om daar (verpakkings)afval van medewerkers en bezoekers correct te scheiden. Ook doen we gelijk cruciale ervaring op om ons product te verbeteren.

Kijk voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen op www.wast-e.nl.