Onze werkwijze

MDIM Ingenieurs is geen alledaags ingenieursbureau. Met ons multidisciplinaire team gaan wij elke technische uitdaging vol enthousiasme en nieuwsgierigheid aan. In onze werkwijze staat verbinding altijd centraal en voor elk project zorgen wij dat beste team van specialisten paraat staat.

Wij werken volgens een hybride aanpak. Dat wil zeggen dat we per project kijken hoe en waar, we het project zo optimaal mogelijk kunnen uitvoeren. Onze expertise kunnen we op locatie inzetten bij onze opdrachtgevers, maar waar mogelijk werken we vanuit onze engineeringsafdeling.

V-Model

Binnen onze projecten werken we bij MDIM volgens het V-model. Een gestructureerde projectaanpak waarmee we efficiënt kunnen werken, de kosten beheersbaar maken en de risico’s zo laag mogelijk houden.

VOORT-methode (FORTH Innovation Method)

De VOORT-methode is een innovatietraject van 20 weken waarin 3 tot 5 business cases ontwikkeld worden. De VOORT-methode is ontwikkeld door Gijs van Wulfen en staat voor Vertrekken, Ontdekken, Ontwikkelen, Reflecteren en Terugkeren. De methode wordt ook wel FORTH Innovation Method genoemd.

Samenwerkingspartners

Samen bereiken we het meest! We blijven altijd met elkaar in overleg om de kwaliteit en het einddoel te waarborgen. Wij brengen kennis en expertise van verschillende disciplines effectief bij elkaar om zo optimaal resultaat voor onze klanten te behalen. Als team naar een doel werken houdt ons gemotiveerd en geïnspireerd.

Om kwaliteit en deskundigheid te garanderen, hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd van betrouwbare partners waarmee wij langdurig samenwerken. De basis is altijd de samenwerking met onze opdrachtgever.

Duurzaamheidsfabriek

MDIM is gevestigd in Vianen en in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Met zijn dynamiek, netwerk en faciliteiten biedt de Duurzaamheidsfabriek een vruchtbare bodem voor innoveren en een leven lang ontwikkelen. Regionale bedrijven en beroepsonderwijs komen er samen, onder meer in innovatieprojecten rond slimme toepassingen in de proces- en (maritieme) maakindustrie, en de energietransitie.

Femto Engineering

Femto Engineering biedt een complete oplossing voor complexe computer aided engineering (CAE) door middel van consultancy, software, training, support en R&D. Femto is specialist op het gebied van structurele, thermische en flow (CFD) simulaties, die producten kunnen analyseren, valideren en optimaliseren gedurende het gehele ontwikkelingsproces. Als CAE partner van Siemens DISW levert en ondersteunt Femto Engineering het Simcenter portfolio (Femap, Simcenter 3D, STAR-CCM+, Amesim en Fibersim) in de Benelux.

Innovias

Innovias ondersteunt organisaties in het doorlopen van een effectief innovatieproces door het begeleiden van gerichte workshops. Daarnaast identificeren ze subsidiemogelijkheden voor technologische innovaties, vragen ze deze subsidies aan en begeleiden ze de organisatie gedurende het subsidietraject. Op deze manier helpt Innovias bedrijven om hun innovatievermogen te vergroten en hierbij alle subsidiekansen en fiscale innovatievoordelen te benutten.

Inventeers

Inventeers is een ingenieursbureau in Leiden dat in opdracht van derden met behulp van hardware en software, vernieuwende systemen ontwikkelt. Als externe research & development partner draagt Inventeers met 50 werknemers inmiddels al 18 jaar bij aan de innovatie van zijn opdrachtgevers. Van concept tot (eind)product, van fundamenteel onderzoek tot daadwerkelijke (massa)productie.

Mantrec

Mantrec verricht een breed scala aan werkzaamheden. Zij voeren werkzaamheden als machinebouw, laswerkzaamheden, skidbouw, snijwerk en machinereparatie uit. Met nauwkeurig CNC-draaiwerk en CNC-freeswerk, frezen zij alle soorten materialen; van metaal tot aluminium.

Ontrafel

Ontrafel is een bewustwordingsorganisatie voor het bedrijfsleven en onderwijs. Want dat is wat zij het liefste doet; het ontrafelen van talenten en behoeftes en ontvlammen van nieuwe kansen en een positieve mindset. Ontrafel ontwikkelt programma’s waarin sociale vaardigheden en het bewustzijn (verder) ontwikkeld worden. We maken daarnaast gebruik van My Motivation Insights. Dit is een drijfverentest om individuen en teams inzicht te geven in hun dieper gelegen drijfveren en motivaties. Doordat er ook een teamscan wordt gemaakt , kan er voor interventies gekozen worden zodat de effectiviteit en samenwerking van een organisatie wordt vergroot.

Compressor Systems Holland

CSH ondersteunt de energietransitie door de energieopwekkingsindustrie in staat te stellen zich aan te passen aan brandstofbronnen met een lagere ecologische voetafdruk.

Als onafhankelijke leverancier kan CSH verdringingsgascompressieoplossingen bieden om u te ondersteunen bij uw uitdagingen met betrekking tot emissiebeheersing, stookgas en biogas.

CSH biedt oplossingen voor gascompressie die de uitstoot van broeikasgassen beheersen in bestaande faciliteiten in de olie- en gas- en vloeibaar-gastransportindustrie.
Gascompressie voor biogastoepassingen zal een belangrijk onderdeel vormen van de energiemix op weg naar een CO2-neutrale toekomst.

WAST-e

WAST-e is ontstaan vanuit het idee dat in ieder huishouden een unieke kans ligt om samen een meer duurzame toekomst in te richten. Daarvoor maken zij 100% correcte afvalscheiding mogelijk en verlagen ze de drempels zodat iedereen mee wil doen. Zowel thuis als op kantoor.